facts om bogen:

“Det Danske Øl ”
Af Henrik Bøegh – Gads Forlag
288 sider 485 ill.
Hardcover, format 17,5x25 cm
1. udgave, 1. oplag 2008
ISBN 13: 978-87-12-04383-6

Det er fotografen og forfatteren, Henrik Bøegh, der har udgivet den smukke bog i samarbejde med Gads Forlag.

I min kørebog kan jeg se, at jeg har rejst mere end 10.000 kilometer på ”Beer, Bed & Breakfast” rundt i de danske øllandskab, for at skrive denne bog. Med mit kamera og min mikrofon har jeg i løbet af mine mange rejser rundt i det danske øllandskab indsamlet materialet til historierne om de mere en 100 danske bryggerier, der var åbnet indtil 1. juni 2008.

Bryggerierne ligger efterhånden meget tæt på hinanden over det meste af landet. Den korte afstand imellem bryggerierne gør det nu muligt, at du, næsten uanset hvor du befinder dig i landet, kan arrangere din egen ølrute, præcis som vi kender fra ”Route de Vins” i Sydeuropa, whiskyruter i Skotland og ølruter i Tyskland og Tjekkiet. I min bog kan du finde landkort, du kan finde oplysninger om de enkelte bryggeriers åbningstider, om deres øl og besøgsmuligheder.

Hver uge slås supermarkederne om at komme først med tilbud på det gode øl. Men ikke alt øl er lige godt. Der er skidt og kanel, og der er rigtig gode tilbud. Er du i tvivl, slår du bare op på øllen i bogens overskuelige stikordregister. Her finder du en vurdering af øllet. Jeg har nemlig inviteret øleksperten, Ole Madsen, til at give sin vurdering af de forskellige danske mikrobryg.

Henrik Bøegh